Samtalsterapi i Kalmar

Varför samtalsterapi

Med hjälp av samtalsterapi kan du få verktyg för att i större utsträckning hantera dina tankar, känslor och vad du gör. De verktygen kan lära dig att bli mindre påverkad av yttre faktorer. Därmed kan du få en bättre självkänsla, känna dig tryggare samt nå en högre självkännedom. Du kan då fatta mer medvetna och aktiva val.

Vilken sorts samtalsterapi?

Den form av samtalsterapi som jag använder mig av kallas KBT. Förkortningen står för kognitiv beteendeterapi. Den fokuserar på att lära dig att hantera och förhålla dig till de tankar, känslor och beteenden som får dig att må dåligt. Läs gärna mer om KBT på Socialstyrelsens hemsida: https://www.socialstyrelsen.se/utveckla-verksamhet/evidensbaserad-praktik/metodguiden/kbt-kognitiv-beteendeterapi/

KBT är en evidensbaserad behandling. Det betyder att det finns ett starkt forskningsstöd för de metoder som används. KBT är effektivt vid behandling av olika problem.  Socialstyrelsen rekommenderar KBT som behandling vid ett flertal olika problemområden.

Oavsett terapiform som jag använder mig av så är det viktigaste för mig att få dig att känna dig trygg och att må bättre i samtalsterapi hos mig.

För att boka tid till samtalsterapi hos mig på Samtala – Sofia Allberg, klicka här. Min samtalsmottagning ligger centralt på Trädgårdsgatan 12 i Kalmar.